Original och specialbeställningar

När du vill köpa original

Att köpa och äga ett original ger ofta en väldigt speciell känsla och lycka över att ha något unikt som ingen annan har.

Skillnaden mellan ett Fine Art Print och ett original är kanske vid första anblicken inte särskilt stor, och så ska det också vara. Jag är noga med att mina Fine Art Print är så lika originalet som möjligt. Men det som skiljer är att ett original oftast har ett annat djup och lite mer tyngd i färgerna. Det är i originalet alla tankar och tiden med penseln finns.

Oftast säljer jag mina original vid mina vernissage och utställningar, men ibland finns det några original i min ateljé. Är du intresserad av mina original, kontakta mig så skickar jag all information och bilder på det som just då finns till försäljning.

Specialbeställningar

Kanske har du ett starkt minne från din barndom som du vill ha förevigat i ett konstverk?

Jag får ofta förfrågan om att måla specifika motiv, vilket är jättekul men också lite läskigt och utmanande, vilket jag gillar. Motiven kan vara allt från: en leksak, favoritbilden på hunden, sommarstugans hammock, eller ett porträtt av en kär vän, idol eller någon som inte finns hos dig längre. Fantasin är gränslös…

Vill du kunna hänga upp din minnesbild på väggen, den som gör dig varm i hjärtat, glad i sinnet och som bidrar till ett personligt stycke konst i hemmet? Eller kanske är ni ett gäng som skall gå ihop om en bröllopspresent, födelsedagspresent eller varför inte en fin gåva vid ett dop?

Kontakta mig så pratar vi ihop oss om motivet och du får ett leverans- och prisförslag.

Om Mimmis Retro Art

Motiv

Motiven i mina bilder varierar, det kan vara ett stilleben av en retropryl, en ikonisk person eller en bild av en specifik händelse. Inspirationen hämtas i mitt inre arkiv av bildminnen.  Då jag själv är uppvuxen under 1970/80-tal så är det därifrån mina egna starkaste minnen kommer.

Stil

Det är svårt att sortera in min stil i ett specifikt fack. Enkelheten i bildens komposition kan man finna i bland annat Art Déco. Det är mättat med färger, motiven är tydligt avbildade men inte fotorealistiska. Jag försöker också berätta en historia och förmedla en känsla.

Teknik

Jag målar till största delen akvareller, ibland vått-i-vått men även torrt-i-torrt för att åstadkomma en skärpa. En del bilder består av blandteknik med inslag av tusch. Kvalité är viktigt och alla tavlor målas med kvalitetsfärg på det bästa pappret.

Min kick

Det glömda, det dolda, det borttappade kan åter väckas till liv genom att minnet får sig en liten knuff. Det jag mest går igång på vid är reaktioner som ”Jaaa! just ja så var det”. Då blir jag alldeles varm inombords. Att en bild på en leksak eller en gammal konservburk, faktiskt öppnar upp en hel värld av minnesbilder, dofter, historier och händelser. Det är häftigt!